Plog 1: Eerste week van 2017

Hallo lieve allemaal en natuurlijk een heel gelukkig en mooi 2017 toegewenst. De eerste week van januari is alweer voorbij en als nieuw onderwerp op mijn blog lijkt een wekelijkse plog mij wel een goed idee! En wat is dan een betere starttijd dan de allereerste week van januari? Afgelopen week was een rustige: samen met mijn vriend vierden wij oud & nieuw thuis. Op twee januari stak ik een extra kaarsje op voor mijn lieve mams, die een jaar geleden overleden is. Ik heb dan ook niet zo veel meer met oud & nieuw zoals je wellicht wel kan begrijpen. Twee januari was een vervelende dag, maar we deden het rustig aan. De rest van de week heb ik gewerkt en ben ik druk thuis geweest. Genoeg foto’s verzameld, kijken jullie mee?

mixed moodboard vliegtuig plog 1

Op drie januari stond ik een dag reserve voor mijn werk als stewardess. Ik werd opgeroepen om heel vroeg (7 uur in de ochtend) een op en neertje te vliegen en het uitzicht onderweg was echt prachtig. Dankzij een lege rij kon ik deze mooie foto schieten. Wat een sneeuw al he! Dit is boven Duitsland, vlak voor de landing.

plog 1 mixedmoodboard paard

Elke dinsdagavond rijdt ik paard bij een manege in de buurt. Vind ik hartstikke leuk, vroeger heb ik van mijn 5e tot mijn 19e heel fanatiek gereden. Na een paar jaren zonder paarden heb ik mijn oude hobby weer opgepakt en ik vind het heerlijk! Dit is mijn lievelingspaard, Fred. Is hij niet ontzettend knap? Black beauty!

mixed moodboard heide

Woensdag was het een prachtige winterse dag. Het vroor dat het kraakte maar het zonnetje scheen en dat maakte het ideaal voor een wandeling door het bos. Niets is lekkerder dan een uurtje wandelen en we prijzen onszelf heel gelukkig dat we vlakbij het bos wonen. In de herfst komen we er niet heel vaak omdat het behoorlijk vies en modderig kan zijn, maar door de bevroren grond was de wandeling ideaal en goed te doen.

mixed moodboard plog 1 daisy

Daisy, het hondje van mijn moeder wat wij hebben geadopteerd, ging uiteraard ook mee. Ze vind het heerlijk in het bos. Wel koud aan haar pootjes!

mixed moodboard chicken tikka masala

Als mijn vriend en ik samen thuis zijn (niet altijd het geval, hij vliegt ook), houden we ervan om uitgebreid te koken. We proberen ook vaak nieuwe gerechten uit en deze keer gingen we voor een Indiase chicken tikka masala. Het recept vonden we op het kanaal van Jamie Oliver en met een paar kleine aanpassingen van onze kant is het absoluut heerlijk geworden. Ook de raita (yoghurtsaus), de simpele komkommer salade en het naanbrood maakten we zelf. Alles wat je ziet op deze foto is gemaakt met verse ingrediënten, zonder pakjes en zakjes 🙂

mixed moodboard plog 1 daisy 2

Zaterdag was het tijd om Daisy uit logeren te sturen bij mijn broer. Wij moesten namelijk beide vliegen; mijn vriend had het iets luxer dan ik met mooie nachtstopjes in Krakau en Trondheim. Ik mocht slapen in Aalborg, maar dat was zo kort dat er niet veel meer te doen viel dan slapen en ontbijten. Mijn broer stuurde me deze foto van Daisy. Ze vind het ook daar heel erg gezellig en fijn. Dat koppie, om te smelten toch?

mixed moodboard aalborg

Mijn vliegdag ging op zondag niet zoals gepland: ons vliegtuig stond nog in Amsterdam terwijl wij al op de luchthaven waren in Aalborg. Dan maar wachten. De collega’s bij de check-in vertelden ons over de gezellige koffieruimte die ze beschikbaar hadden voor ons als personeel. Eenmaal aangekomen daar kwamen we van een koude kermis thuis: geen koffie! Aai! Dat werd een lang uur wachten. Gelukkig was er wifi en een dame die zo vriendelijk was om een klein kannetje te brengen aangezien de machine het niet deed.

Zondagavond toen ik na 3 vluchten eindelijk weer thuis was haalde ik eerst Daisy op. Nu zijn we gezellig samen thuis en wachten we tot mijn vriend terugkomt van zijn werk. Ik hoop dat jullie de plog leuk vonden, volgende week maandag is er weer een! Tot dan 🙂

1 Reactie

  1. Idette
    23 januari 2017 / 4:13 pm

    Wat een leuk plog! Vind het erg leuk om te lezen. Succes met het vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *