Zwangerschap | het eerste trimester

shalane zwanger mixedmoodboard
Ik ben op het moment van schrijven inmiddels alweer 28 weken zwanger wat betekend dat het derde -en laatste- trimester is aangebroken. Zo spannend en bijzonder! Ik zal snel wat meer updates over mijn zwangerschap geven maar uiteraard gaan we eerst terugblikken op het eerste trimester.

Mixed Moodboard Shalane buikfoto 12 weken

Eerste buikfoto, 12 weken zwanger.

Het eerste trimester in een notendop
Wat is het fijn en bijzonder om zwanger te zijn. Ik ben erg gelukkig en dankbaar dat ik zo snel zwanger mocht raken. Ik ontdek al vroeg dat ik zwanger ben door een hele lichte streep op de test. Onzeker als ik ben was één test uiteraard niet voldoende en daarom in de dagen die volgen nog wat testjes gedaan: ze lopen gelukkig mooi op en al snel zijn beide strepen even dik. Lichamelijk merk ik op dat moment nog niet heel veel, behalve dat mijn borsten wat groter zijn geworden. In de weken die volgen heb ik last van wat steken in mijn buik en begin ik rond week 7 misselijk te worden. Niet de ochtendmisselijkheid die overal wordt genoemd maar bij mij begint het in de middag en duurt tot laat in de avond. Een vervelend gevoel en het eten kost me veel moeite omdat het me zo tegen staat. Ik heb het gelukkig niet in een extreme vorm maar heb er wel elke dag wat last van. Met 7,5 week zwanger krijgen we een echo en daar zien we een heel mooi hartje kloppen. Wat een bijzonder moment!

mixed moodboard shalane stewardess

Twee dagen voor mijn laatste vlucht, tijdens de omdraai in Rome op 11-09-2017

Stoppen met vliegen
Als cabinepersoneel zijn wij verplicht om ons zwanger te melden zodra we ontdekken dat we zwanger zijn. Dit is in ons CAO opgenomen en heel kort vermeld heeft dit te maken met enkele gevaren van mijn werk als stewardess, waarbij turbulentie er bijvoorbeeld één van is. Uiteraard gelden er hele andere regels voor passagiers, welke continu in hun stoel zitten. Ik besluit op 13 september 2017, na mijn laatste nachtstop in Gothenburg, op de meest stormachtige dag van het jaar me zwanger te melden bij het bedrijf. Protocol is dat er wordt gezocht naar vervangend werk op de grond voor de volledige duur van de zwangerschap en zo begin ik een week later als grondstewardess.

mixed moodboard shalane termijnecho

De termijnecho. Geen 10,5 week maar al ruim 11 weken zwanger.

De termijnecho
Na het kloppende hartje op de echo met 7,5 week moet ik nog een paar spannende weken wachten tot de termijnecho. Op 23 oktober is het dan zover: ik zou dan rond de 10,5 week zwanger moeten zijn. Bloednerveus ben ik, en zodra we een heel lief klein mensje zien bewegen in mijn buik kan ik mijn tranen weer niet in bedwang houden. Het is echt al een klein mensje wat druk aan het bewegen is in mijn buik. Zo ongelooflijk bijzonder om te zien! Alles ziet er goed uit en ik word zelfs nog bijna een week naar voren gezet en mijn uitgerekende datum staat nu op 11 mei 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *