Recept: Granola

mixed moodboard granola recept
Vandaag heb ik een heerlijk ontbijt recept voor jullie, namelijk zelfgemaakte granola! Er gaat niets boven zelfgemaakte producten. Ik vind het heerlijk om mooie recepten te maken zonder pakjes of zakjes. Al maanden kopen wij hier geen muesli of cruesli meer, we maken het zelf! Het is niet alleen gezonder, lekkerder maar ook een stuk goedkoper. Vooral als je handig inkopen doet (bijvoorbeeld bij de Lidl) en let op de aanbiedingen kan dit recept een stuk goedkoper zijn dan elke keer een pak of zak cruesli/muesli te kopen.

De granola is simpel te maken, de video bevat het recept en de bereidingswijze maar deze zal ik hieronder ook nog voor jullie uitschrijven. Voor ons is deze hoeveelheid genoeg voor ongeveer 2 tot 3 weken, we eten dit dan ook behoorlijk vaak. Je kan de granola aftoppen met bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien, bananen, bramen of een ander soort fruit. Eindeloze mogelijkheden! Ik voeg zelf ook nog vaak gebroken lijnzaad toe en nog wat andere zaden als topping. Laten jullie weten hoe het smaakt?

Ingrediënten
500 gram havervlokken (Lidl)
100 gram geraspte kokos (Albert Heijn)
110 gram olijfolie of zonnebloemolie
200 gram honing
2 zakken met ongezouten gemixte noten (Lidl)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)

Hak de twee zakken nootjes fijn in een keukenmachine of met een mes.

Meng in een kom de olie met de honing. Roer dit goed door elkaar.

Meng nu de havervlokken, geraspte kokos, nootjes en de olie/honing mix goed door elkaar en verdeel dit goed over een bakplaat.

Stop het nu in de oven en zet de timer in eerste instantie op 10 minuten. Na tien minuten haal je de granola uit de oven en schep je dit goed om.

Na ongeveer 30-40 minuten is de granola bruin en krokant. Vergeet niet dat je in deze tijdsperiode de granola er af en toe uit moet halen om hem om te scheppen, anders verbrandt de bovenkant. (ongeveer elke 8 tot 10 minuten even eruit)

Laat de granola vervolgens goed afkoelen. Als het is afgekoeld kan je er nog een zakje cranberry’s of krentjes doorheen mixen.

Bewaar het in een afgesloten pot of blik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *