Rondreis West-Amerika | Route en tips

mixed moodboard rondreis west amerika

Begin oktober begonnen wij aan onze 16 daagse rondreis in West-Amerika. We vlogen op Salt Lake City, een nieuwe bestemming van de KLM. Hier huurden wij onze auto bij Avis en begonnen wij aan de eerste van de 5000 kilometer die onze reis zou gaan tellen. In deze post vertel ik jullie over onze precieze route, de national parken die wij bezochten en geef ik jullie tips voor een te gekke reis door West-Amerika. Kijken jullie mee?

Mixed Moodboard Bryce Canyon

Salt Lake City ligt perfect als startpunt voor een rondreis in West-Amerika. We hebben dan ook niks van de stad gezien en zijn de volgende ochtend al vroeg gaan rijden richting het zuiden naar Bryce Canyon. Deze autorit duurde ongeveer tussen de vier en vijf uur, wat prima te doen is. Na een ontbijt ergens onderweg bij de Denny’s kwamen we laat in de ochtend aan en konden gemakkelijk het hele park zien. Bryce is niet heel groot, maar mega indrukwekkend. Wat later op de dag maakten wij een hike door de vallei van het park, waarbij we de hooboo’s van dichtbij konden aanschouwen. We sliepen in Cedar City.

mixed moodboard zion national park

Het tweede park wat wij bezochten was Zion, op ongeveer ruim een uur rijden vanaf Bryce Canyon. Zion is een stuk groter en het is in principe niet mogelijk om -ver- met je auto het park in te rijden. Je dient al vroeg een parkeerplaats te zoeken vanuit waar je met een shuttlebus het park wordt rondgereden. De bus rijdt diep de canyon in en maakt enkele stops onderweg, bij startpunten van hike trails. De eerste dag in Zion deden wij de watchmen trail en vervolgens besloten wij de scenic drive te rijden (Zion-Mount Carmel highway) en de tweede dag combineerden we twee hikes in één; de kayenta trail met de emerald pools trail.

mixed moodboard grand canyon north rim

Tijdens ons bezoek in Zion sliepen wij in Cedar City, vanuit waar we besloten te rijden naar de north rim van de Grand Canyon. Man, wat een fantastisch uitzicht, bizar gewoon! Flinke rit, dat absoluut, maar het meer dan waard. Mega spectaculair. De north rim is niet zo druk bezocht en minder populair dan de south rim, maar desalniettemin is het er fantastisch. De north rim ligt behoorlijk hoog (8000+ foot), dus houdt er rekening mee dat het er behoorlijk koud kan zijn. Deze foto is later op de dag genomen, want in de ochtend was het slechts 5 graden celcius. Gelukkig werd het langzaam warmer toen de zon door kwam en konden wij de winterjassen uitdoen. Hiken in de Grand Canyon is ook mogelijk, alleen overdag en in het licht. Doe dit nooit onvoorbereid en overtreed nooit de regels! Na een lange dag in de Grand Canyon reden wij terug naar Kanab waar wij sliepen.

Mixed moodboard horseshoe bend

Na een korte nacht in Kanab reden wij richting het oosten naar Page. Daar vind je onder andere het prachtige Lake Powell, de bekende horseshoe bend (zie foto), antelope canyon en marble canyon. Onze eerste stop was de indrukwekkende horseshoe bend. Vervolgens wilden wij heel graag de antelope canyon in, maar door de lange wachttijden (je moet verplicht met een gids mee) besloten we dit te skippen. We zijn vervolgens naar Lake Powell gereden wat ook fantastisch om te zien is. We hebben ons daar prima een halve dag vermaakt en zijn toen terug gaan rijden naar Saint George. Behoorlijke rit, maar zo zouden wij de volgende dag een veel korter stuk naar Las Vegas hoeven te rijden.

mixed moodboard las vegas

Vervolgens sliepen we twee nachten in Las Vegas. Niet geheel mijn ding want veel te druk en vreselijk nep, maar we hebben er ons toch prima vermaakt. Uiteraard niet met gokken maar wel met winkelen bij de Premium Outlets waar ik mijn prachtige Marc Jacobs tas scoorde. Ik raad jullie aan om alleen de north outlets te zoeken, de premium outlets south zijn best saai en zijn ook binnen in een oude shopping mall. Bij de north outlets loop je lekker buiten en hebben ze mooiere merken. Vervolgens parkeerden wij onze auto vlakbij de strip en bekeken alle bizarre hotels en lichtshows die Vegas rijk is. We dronken een welverdiend biertje bij het Hardrock Café, wat ook een superleuke ervaring is. De tweede dag besloten we er door onze leuke ervaring ook te gaan eten, aanrader! We bezochten nog een te gekke cactus garden en keken in de avond naar de dansende fonteinen van het Bellagio hotel op de strip.

mixed moodboard death valley

Na twee nachten was het echt tijd om de drukte van de stad te ontvluchten en onze route te vervolgen door Death Valley naar Ridgecrest, waar wij een motel hadden geboekt. We besloten niet in Death Valley te slapen maar er in een dag doorheen te rijden. Prima keuze want hoewel het er ontzettend mooi is, doet Death Valley wel heel erg zijn naam eer aan. Het is er erg droog en warm, maar prachtige vergezichten heb je absoluut. Je moet zeker wel een dag uittrekken om door Death Valley te rijden, aangezien de afstanden behoorlijk groot zijn. Van te voren natuurlijk de auto goed vullen met benzine en een behoorlijke hoeveelheid water en voedsel in je kofferbak kan ook geen kwaad. Je auto zou zo maar eens kapot kunnen gaan en dan sta je daar, middenin de woestijn met het eerste beste hotel op 50km afstand.

mixed moodboard sequoia kings canyon

Vanuit Ridgecrest vervolgden wij onze reis naar Kings Canyon en Sequoia. Wij trokken hier in totaal drie dagen voor uit om deze twee parken te bezoeken. We hebben dan ook mooie hikes maakt in Sequoia, de sequoia bomen zijn echt waanzinnig om te zien en tussendoor te lopen, wat een ervaring! Beide parken leenden zich uitstekend voor het maken van mooie hikes door het bos, wat wij dan ook absoluut hebben gedaan. Slapen deden wij in Fresno, want de hotels/campings in beide parken waren volgeboekt of veel te duur. Het was best een stuk rijden van Fresno naar de parken, maar dat maakte ons niet veel uit. Wij wisselden het rijden af, wat prima te doen was.

mixed moodboard yosemite

Het laaste national park wat wij hebben bezocht was Yosemite, waar we drie volle dagen hadden. We sliepen buiten het park, in Oakhurst. Vanuit Oakhurst was het ruim een uur rijden het park in, over kronkelige bergweggetjes. Ik zou dan ook zeker aanraden om wel ten minste één nacht in Yosemite zelf te slapen, zodat je niet continu het park in en uit hoeft te rijden. Helaas was er ten tijde van ons bezoek geen slaapplek mogelijk in het park (want; te duur of volgeboekt) en hebben het op deze manier opgelost. Niet ideaal maar prima genoeg. Yosemite is een must-see tijdens een reis door West-Amerika, het park is ontzettend groot en biedt talloze opties voor alle soorten mensen en niveau’s. Wij hebben een fantastische hike gemaakt langs twee watervallen wat een halve dag in beslag nam. Je kan je zeker meerdere dagen vermaken in dit park, zeker als je van hiken houdt.

mixed moodboard highway 1 mcway falls

Vanuit Yosemite reden we richting het westen naar Santa Cruz. We reden de highway 1 (Big Sur) naar het zuiden en uiteraard weer terug naar het noorden. Langs highway 1, welke precies langs de kust loopt, heb je prachtige vergezichten. Het is absoluut aan te raden enkele keren te stoppen onderweg en dan zeker bij de Mcway falls. Ook de ideale plek om zeehonden in het wild te zien. Op de terugweg besloten wij te slapen in Pacific Grove en brachten wij een bezoek aan het prachtige dorpje Carmel by the Sea. Een heel mooi stukje Amerika!

mixed moodboard san francisco

Na ons avontuur in de Big Sur sloten wij onze vakantie af met twee dagen in San Francisco. Mooie stad, prachtige gebouwen, heerlijk eten en bijzonder veel zwervers en junks. We fietsen over de Golden Gate, fotografeerden de painted ladies, wandelden over Union Square en deden eigenlijk alle grote toeristische dingen die de lonely planet je aan zou raden. De architectuur in de stad is fantastisch. Wel goed opletten dat je niet in de slechte wijken belandt,(Tenderloin vermijden!) want dan is San Francisco een stuk minder mooi. Anderhalve dag is naar mijn mening ruim voldoende in deze bruisende stad.

Tips
Annual pass
Bij elke ingang van de national parken in Amerika kan je een jaarkaart (annual pass) kopen. Voor 80 dollar geeft deze pas je toegang tot alle national parken. Normaal gesproken kost de entree van zo’n national park zo’n 30 dollar voor twee personen per park (eigenlijk betaal je voor je auto, het maakt niet uit hoeveel mensen erin zitten). Die 80 dollar heb je er op zo’n reis als die wij hebben gemaakt er dus al dik uit. Wij bezochten in totaal zeven parken. 7 x 30 = 210 dollar. Wij betaalden dus maar 80 dollar voor zeven parken.

Auto verhuur
Wij huurden onze auto bij Avis. Dit was het goedkoopst gezien het feit wij de auto ophaalden in Salt Lake City en inleverden in San Francisco. Let goed op welke verzekering je afsluit bij de auto en wees je ervan bewust dat je autobanden best snel kapot/lek kunnen gaan in Amerika. Wij kregen op de tweede dag al een lekke band. Kosten? 130 Dollar die wij dankzij onze verzekering weer terug hebben gekregen van Avis. Check heel goed bij het ophalen van de auto welke verzekering erbij zit.

Eten
Als je de Amerika reis nog een soort van goedkoop zou willen houden, moet je goed nadenken waar je gaat eten. Houd er rekening mee dat de prijzen die op een menukaart staan niet de volledige prijzen zijn. Er komt altijd nog 12% tax bovenop. Bovendien is het verplicht om fooi te geven, waar op z’n allerminst 10% verwacht wordt. Uit eten gaan is dus behoorlijk prijzig in Amerika. Wij hebben dan ook vaak bij grote ketens gegeten. Nou moet je het niet zo zien dat wij in 16 dagen tijd 16 dagen burgers hebben gegeten, want ze hebben ook een behoorlijk aantal goede aziatische en mexicaanse ketens (panda express en chipotle zijn favoriet!). In zo’n restaurant/keten krijg je in principe geen service wat dus ook geen fooi betekend. Dit kan behoorlijk veel schelen. Overdag haalden wij vaak een sandwich bij de subway, ook goedkoop en lekker.

Slapen in de national parken
De meeste national parken bieden de mogelijkheid tot overnachting aan. Ze hebben vaak meerdere campings of hotels op het terrein. Vooral bij de grote parken zoals Yosemite, Grand Canyon en Kings Canyon/Sequoia is het het waard om te overnachten in het park. Dit omdat de rit naar het park zelf vaak over lange bergwegen gaat waar je minstens een uur tot anderhalf uur over doet. Gezien de vele bochten en het hoogte verschil moet je goed opletten wat behoorlijk vermoeiend kan zijn voor de bestuurder. Slapen in het park scheelt tijd en is vaak een ontzettend mooie ervaring. Voor de meeste parken dien je wel al lange tijd van te voren te reserveren en dat is dan ook waar wij de fout mee in gingen.

Temperatuur verschillen
Onze reis naar Amerika was in oktober. Op voorhand dacht ik dat het behoorlijk koud zou zijn, maar dit viel behoorlijk mee. De meeste van de dagen was de temperatuur tussen de 15 en 20 graden. In Death Valley, wat een grote woestijnvlakte is, steeg de temperatuur overdag zelfs tot ver boven de 30 graden. Yosemite was iets kouder maar al met al was deze vakantie qua temperatuur behoorlijk comfortabel. Ik had dan ook teveel winterkleding mee en te weinig zomerse items. Inschattingsfout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *